Yalnız Mesajı Göster

Haşhaşlı Rulo Kek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşlı Rulo Kek



haşhaşlı kek nasıl yapılır - haşhaşlı kek tarifi - haşhaşlı fındıklı kekMalzemeler:


600 gram un

1,5 su bardağı süt

3 adet yumurtanın sarısı

1 adet yumurta

50 gram toz şeker

120 gram tereyağı

Yarım limonun kabuğu

Yarım çay bardağı süt

2 çorba kasığı pudra şekeri

40 gram un

50 gram yaş maya

Tuz

Haşhaşlı iç için;


260 gram çekilmiş haşhaş

Yarım su bardağından 1 parmak eksik süt

160 gram pudra şekeri

Rendelenmiş limon kabuğu

Fındıklı iç için;


270 gram fındık

140 gram pudra şekeri

1 paket vanilya

Yarım su bardağı süt

50 gram kuru üzüm

30 gram ufalanmış bisküvi


Üzerine:

1 adet yumurtanın sarısı

Tarifi:

Haşhaşlı iç için;


süt ve şekeri kaynatın Haşhaşı ve limon kabuğu rendesini ekleyin Birkaç dakika sonra ateşten alarak, soğutun Fındıklı iç için, süt, şeker ve vanilyayı kaynatın


Dövülmüş fındığı ekleyin Ateşten indirdikten sonra kuru üzüm ve ufalanmış bisküviyi ekleyin Hamur için geniş bir kapta 15 su bardağı sütü, unu, mayayı ve şekeri karıştırın


Yarım çay bardağı sütle çırptığınız yumurtaları, pudra şekerini, tereyağını, tuzu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur haline gelene dek yoğurun Yaklaşık 1 saat mayalanması için bekleyin Sonra hamuru düz bir zeminde açın içine haşhaşlı ve fındıklı içi yayın Rulo şeklinde sarın



Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra, önceden ısıtılmış fırında pişirin Dilimleyerek, servis yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla