Yalnız Mesajı Göster

Ispanaklı ve rokforlu kiş

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ispanaklı ve rokforlu kiş



Ispanaklı ve rokforlu kiş - Tatlı Tariflari - Hamur İşleri Ve Tatlılar



Malzemeler:

Kiş hamuru için

# 250 gr un

# 150 gr tereyağı

# 50 ml soğuk su

# 1 tutam tuz

# 3 yumurta sarısı

# 1 su bardağı kuru bakliyat

İç malzeme için

# 500 gr ıspanak

# 1 soğan

# Yarım çay bardağı zeytinyağı

# 50 gr rokfor peyniri

# 1 yumurta

# 100 ml krema

# Karabiber, tuz

Hazırlanışı:

*Un ve tereyağını parmak uçlarınızla birbirine yedirin

Soğuk su, tuz ve yumurta sarılarını ilave ederek hamuru yoğurup yarım saat buzdolabında dinlendirin


*Kiş kalıbını yağlayıp unladıktan sonra kenarlarını yüksek bırakacak şekilde hamuru içine yayın

Derin dondurucuda 20 dakika bekletin


*Dondurucudan çıkardıktan sonra tabanına çatalla delikler açın

Üzerine yağlı kağıt serip, kabarmaması için bir bardak kuru bakliyat serpiştirin


*Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pembeleşene kadar pişirin

Kuru bakliyatları içinden alıp, alt kısmının kızarması için 5 dakika daha fırınlayın


*Ispanakları yıkayıp ayıklayın

Soğanı soyup küp şeklinde doğrayın

Ispanaklarla soğanı zeytinyağında kavurun


*Peynir, yumurta, krema ve baharatları kavrulmuş ıspanakla harmanlayıp kiş hamurunun içine yayın

15 dakika daha pişirip sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla