Konu
:
Ispanaklı ve rokforlu kiş
Yalnız Mesajı Göster
Ispanaklı ve rokforlu kiş
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ispanaklı ve rokforlu kiş
Ispanaklı ve rokforlu kiş - Tatlı Tariflari - Hamur İşleri Ve Tatlılar
Malzemeler:
Kiş hamuru için
# 250 gr un
# 150 gr tereyağı
# 50 ml soğuk su
# 1 tutam tuz
# 3 yumurta sarısı
# 1 su bardağı kuru bakliyat
İç malzeme için
# 500 gr ıspanak
# 1 soğan
# Yarım çay bardağı zeytinyağı
# 50 gr rokfor peyniri
# 1 yumurta
# 100 ml krema
# Karabiber, tuz
Hazırlanışı:
*Un ve tereyağını parmak uçlarınızla birbirine yedirin
Soğuk su, tuz ve yumurta sarılarını ilave ederek hamuru yoğurup yarım saat buzdolabında dinlendirin
*Kiş kalıbını yağlayıp unladıktan sonra kenarlarını yüksek bırakacak şekilde hamuru içine yayın
Derin dondurucuda 20 dakika bekletin
*Dondurucudan çıkardıktan sonra tabanına çatalla delikler açın
Üzerine yağlı kağıt serip, kabarmaması için bir bardak kuru bakliyat serpiştirin
*Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pembeleşene kadar pişirin
Kuru bakliyatları içinden alıp, alt kısmının kızarması için 5 dakika daha fırınlayın
*Ispanakları yıkayıp ayıklayın
Soğanı soyup küp şeklinde doğrayın
Ispanaklarla soğanı zeytinyağında kavurun
*Peynir, yumurta, krema ve baharatları kavrulmuş ıspanakla harmanlayıp kiş hamurunun içine yayın
15 dakika daha pişirip sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul