Konu
:
Kestaneli kolay profiterol
Yalnız Mesajı Göster
Kestaneli kolay profiterol
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestaneli kolay profiterol
Kestaneli kolay profiterol tarifi - Kestaneli kolay profiterolun yapılışı
Malzemeler:
500 gr kestane
1 su bardağı tozşeker
2 muz
1
5 paket pötibör bisküvi
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı kuru üzüm
1 paket hazır çikolata sosu
Bir kaç hazır kestane şekeri
Hazırlanışı:
*Kestaneleri yıkayıp bıçağın ucuyla üzerlerini çizin
Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin
Yumuşayıncaya kadar (kabukları soyulabilecek kıvama gelene kadar) haşlayın
Süzgece alıp ılınmaya bırakın
Kabuklarını soyup robota alın ve ezin
*Kestane püresini tavaya alıp şeker ve 2-3 çorba kaşığı su ilave edin
Devamlı karıştırarak pişirin
*Bisküvileri ufalayıp robotta un halinde ezin
Kestane püresine ekleyip çatalla ezerek karıştırın
Muzları soyup ilave edin ve çatalla ezin
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizi ıslatarak yuvarlayın
Üzerlerine birer üzüm yerleştirip hafif bastırın
*Topları servis tabağına üst üste dizin
Çikolatalı sosu paket üzerindeki tarif gibi hazırlayın ve topların üzerine gezdirerek dökün
Kestane şekerleriyle süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul