Konu
:
Dondurmalı Şarlot
Yalnız Mesajı Göster
Dondurmalı Şarlot
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dondurmalı Şarlot
Malzemeler:
1 paket hazir rulo pasta-cilekli veya cikolatali veya sade
3 x 1 kg dondurma-Cilek,cikolata,vanilya
Bu malzemeler 20 cm capinda bir kap icin ve 8-10 kisiliktir
Yapilisi:
Dondurmanin hazirlanacagi kap strec folyo ile kaplanir
Rulo pasta ince dilimler (1 cm)halinde kesilir ve kabin her tarafi bu dilimlerle kaplanir
Önce 1 kg dondurma buzluktan cikartilip mixer ile karistirilacak ( cok degil bir kac dakika)kivama gelinceye kadar beklenir
Mixerle hafif cirpilip, dizilen pasta dilimlerine kalinca sürülür
Bu işlemi yaparken diger 1 kg dondurmayida buzluktan cikartabilirsiniz
Bu arada dondurmalarin tam cözülmemelerine özen gösteriyoruz
Malum saglik acisindan
!
Son dondurmayida ayni hazirladiktan sonra eger elinizde kalmis pasta dilimleri varsa -ki bende maalesef kalmamisti-bunuda en üste yayip dondurmalari kapatiyoruz
Sonra buzlukta iyice donmasini bekliyoruz
Ikram edilirken büyük bir tabaga ters cevirip folyoyu kaldiriyoruz
Ve krem santi ile süslüyoruz
Dondurmamiz ikrama hazirdir
Bu dondurmali şarlotu ne zaman ikram etsem-tabiki ne oldugunu söylemiyorum- misafirlerime hep sürpriz oluyor
Tabiki hazir rulo pasta bulamayanlar kendilerinin pisirecegi pastayi kulanabilirler
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul