Yalnız Mesajı Göster

Dondurmalı Şarlot

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dondurmalı Şarlot





Malzemeler:

1 paket hazir rulo pasta-cilekli veya cikolatali veya sade

3 x 1 kg dondurma-Cilek,cikolata,vanilya

Bu malzemeler 20 cm capinda bir kap icin ve 8-10 kisiliktir
Yapilisi:

Dondurmanin hazirlanacagi kap strec folyo ile kaplanirRulo pasta ince dilimler (1 cm)halinde kesilir ve kabin her tarafi bu dilimlerle kaplanir

Önce 1 kg dondurma buzluktan cikartilip mixer ile karistirilacak ( cok degil bir kac dakika)kivama gelinceye kadar beklenir

Mixerle hafif cirpilip, dizilen pasta dilimlerine kalinca sürülür

Bu işlemi yaparken diger 1 kg dondurmayida buzluktan cikartabilirsinizBu arada dondurmalarin tam cözülmemelerine özen gösteriyoruzMalum saglik acisindan!

Son dondurmayida ayni hazirladiktan sonra eger elinizde kalmis pasta dilimleri varsa -ki bende maalesef kalmamisti-bunuda en üste yayip dondurmalari kapatiyoruz

Sonra buzlukta iyice donmasini bekliyoruz

Ikram edilirken büyük bir tabaga ters cevirip folyoyu kaldiriyoruzVe krem santi ile süslüyoruz

Dondurmamiz ikrama hazirdir

Bu dondurmali şarlotu ne zaman ikram etsem-tabiki ne oldugunu söylemiyorum- misafirlerime hep sürpriz oluyor

Tabiki hazir rulo pasta bulamayanlar kendilerinin pisirecegi pastayi kulanabilirler

Alıntı Yaparak Cevapla