Konu
:
Elmalı Milföy Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Elmalı Milföy Pasta
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elmalı Milföy Pasta
milföylü tatlılar - elmalı pasta tarifi - elmalı milföy pastası nasıl yapılır
MALZEMELER
250 gr Milföy Hamuru
1 Çorba Kasigi Limon Suyu
60 gr Bademezmesi, Seker
5 Çorba Kasigi Kiyilmis Ceviz Içi
4 Elma
1/2 Su Bardagi Süt Kremasi
50 gr Bal
3 Yumurta Sarisi
2 Çorba Kasigi Kayisi Reçeli
YAPILIŞI
Dondurulmus milföy hamuru kullaniyorsaniz açilmasini bekleyin
Firini 200 dereceye ayarlayip önceden isitin
Firin tepsisini hafifçe yaglayin
Elmalarin çekirdeklerini çikarip dilimleyin
Üzerine limon suyu gezdirin
Bademezmesi ve ceviz içini karistirip yogurun
Milföy hamurlarini üstüste yerlestirip 3 mm inceliginde açin
Hamurdan 14 cm çapinda yuvarlak 4 parça çikarin
Hamurlari firin tepsisine yerlestirip üzerlerine
bademezmeli karisimdan sürün
Elma dilimlerini bademezmesinin üzerine yerlestirip tarçin ve seker serpin
Firinda 15 dakika kadar pisirin
Bir kasede süt kremasi, bal, yumurta sarisi,
tarçinı benmari usulü karistirin
Kaseyi soguk su ile dolu bir baska kaba
alip soguyuncaya kadar karistirmaya devam edin
Elmali pastalarin üzerine kayisi reçeli sürün
Elmali pastalari tarçinli krema esliginde servis yapin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul