Konu
:
Kaymaklı Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Kaymaklı Pasta
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaymaklı Pasta
kaymaklı tatlılar - kaymaklı kurabiye tarifi - kaymaklı pastası nasıl yapılır
Malzemesi:
4,5 bardak un
2 kahve kaşığı tuz
3 komposto kaşığı kabartma tozu
1/2 komposto kaşığı toz hindistancevizi
1 kahve kaşığı toz karanfil
1 kahve kaşığı tarçın
1 kahve kaşığı zencefil
3 kahve kaşığı vanilya
1 kahve kaşığı mahlep
1 bardak tereyağı
2 bardak kaymak
2 çorba kaşığı limon suyu
1,5 bardak toz şeker
1 bardak kıyılmış badem
1 bardak kıyılmış hurma veya kuru üzüm
Hazırlanışı:
Kuru malzemeyi bir kapta iyice karıştırın
Kaymağı limon suyuyla başka bir kapta ezin
Yumurtaları çırpıp kaymağa karıştırın
Şekeri de ilave ederek çırpın
Kuru malzemeleri de tereyağla iyice hallederek, krema haline getirin
Kaymaklı malzemeyle yağlı malzemeyi karıştırın
Badem ve kuru üzüm veya hurmayı da katın
İyice karıştırın
Yağlanmış tepsiye komposto kaşığıyla aldığınız malzemeyi dökün
Orta sıcaklıktaki fırında 15 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul