Yalnız Mesajı Göster

PORTAKLALLı ÇÖREK

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

PORTAKLALLı ÇÖREK



[schild]MALZEMELER[/schild]

1 paket margarin
35 su bardağı un
3 çorba kaşığı yoğurt
1 kahve kaşığı karbonat

[schild]İç malzemesi :[/schild]

5 adet portakal kabuğu, rendelenmiş
15 adet limonun suyu
2 su bardağı toz şeker
[schild]HAZIRLANIŞI[/schild]

Portakal kabukları iyice yumuşayıncaya dek, sık sık suyunu değiştirerek , pişirin Piştikten sonra kabuklarının suyunu iyice sıkın, iki bardak toz şeker ve birbuçuk limonun suyunu katıp, karıştırın Kalan malzeme ile yumuşak bir hamur yapın Hamuru ikiye bölüp, merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açın, ilk parçayı yağladığınız bir tepsiye döşeyin, üstüne portakal kabuklu harcı sıvadıktan sonra, diğerini de üstüne örtün Fırından çıkardığınızda, üzerine pudra şekeri serpiştirin

Alıntı Yaparak Cevapla