Konu
:
Kakaolu Doğum Günü Pastası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kakaolu Doğum Günü Pastası Tarifi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kakaolu Doğum Günü Pastası Tarifi
kakaolu pandispanya keki nasıl yapılır - kakaolu doğum günü pastası tarifi - pasta kreması tarifi
Malzemeler
175 gr
rendelenmiş çikolata
300 gr
Tereyağ veya Margarin
300 gr
tozşeker
2 paket vanilya
1 tutam tuz
6 yumurta
3 tatlı kaşığı kakao
400 gr
Un
1 paket kabartma tozu
1/4 lt
süt
Ara katlar ve üzerini kaplamak için :
400 gr
sıvı krema
200 gr
Sütlü çikolata
200 gr
bitter çikolata
Yapılışı
Fırınınızı 160 °C derecede ısıtmaya bırakın
Kelepçeli kalıbınızın tabanına kağıt koyun
Kenarlarını yağlamayın
Bir kabın içersine Un+ Kakao + Kabartma tozunu eleyin
Oda sıcaklığındaki margarin ile toz şekeri ve 1 tutam tuzu , şeker iyice eriyene ve krema kıvamına gelene kadar mixerle çırpın
Vanilyayı ekleyin
Yine oda sıcaklığındaki yumurtaları tek tek ekleyin
Yani bir yumurtayı ekleyin, çırpın
karıştıktan sonra dişer yumurtayı ekleyin
Yumurtaların hepsini ekleyip çırptıktan sonra Unlu karışımınızın yarısını ekleyin
Sütün yarısını ekleyin, karıştırın ve kalan unun yarısını ekleyin
Kalan sütü de ekledikten sonra kıvamlı bir kek hamuru elde etmiş oluyorsunuz
Bu karışımı hemen kalıbınıza dökün ve fırınınızın alttan bir üst katına yerleştirin ve yaklaşık 1 saat pişirin
Piştikten sonra soğutup katlara ayırıp arzu ettiğiniz şekilde kullanmaya hazır bir pandispanyanız olmuş olur
Kremayı ısıtın
Kaynama noktasına gelmeden ateşten alın
Doğranmış çikolatalarınızı kremaya katın ve karıştırın
İyice karışınca biraz ılındıktan sonra kıvamını alana kadar mixerle çırpın
Dolaba koyup sürme kıvamına gelince pastanıza kullanabilirisiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul