Konu
:
Yulaflı Kuşüzümlü Cevizli Skoons
Yalnız Mesajı Göster
Yulaflı Kuşüzümlü Cevizli Skoons
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yulaflı Kuşüzümlü Cevizli Skoons
yulaflı pasta - cevizli ve kuşüzümlü pastaMalzeme:
2 su bardağı Bizim Mutfak Un
2 paket Bizim Mutfak Kabartma Tozu
2 çorba kaşığı toz şeker
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
100 gram Teremyağ
1/2 çay bardağı kuş üzümü
Üzeri için :
1 su bardağı yulaf
1 su bardağı ceviz
Tarifi:
Hamur yoğurma kabına unu eleyin
Kabartma tozu ve tozşekeri ekleyip harmanlayın
Ortasını havuz gibi açıp yumurtalar, süt ve oda ısısında yumuşamış teremyağı ilave edin
Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun ve en son kuşüzümlerini ekleyip karıştırın
Hamuru rulo şeklinde toparladıktan sonra folyoya sarıp buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin
Buzdolabından çıkardığınız hamuru önce yulafa bulayın, sonra da dilimler halinde kesin
Üzerlerine ceviz içi serpiştirin
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yan yana dizin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin
Yulaflı kuşüzümlü cevizli skoons’u servis tabaklarına paylaştırın
Ilık veya soğuk servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul