Yalnız Mesajı Göster

Limonlu ve Haşhaşlı Kek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu ve Haşhaşlı Kek



haşhaş tohumlu kek tarifi - haşhaşlı tarifler


Limonlu ve haşhaş tohumlu kek malzemeleri


2 su bardağı un


1 çay kaşığı kabartma tozu


1 tutam tuz


3 yemek kaşığı haşhaş tohumu


125 gr tereyağı


1 su bardağı toz şeker


Yarım su bardağı krema


2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu


4 yumurta


1/4 su bardağı fındık yağı


2 yemek kaşığı limon suyu


1 tatlı kaşığı vanilya

Limonlu ve haşhaş tohumlu kek hazırlanışı


Limonlu ve haşhaş tohumlu kek:

Un, kabartma tozu ve tuzu geniş bir kaba eleyin

Haşhaş tohumlarını ekleyip karıştırın


Ayrı bir kapta tereyağı, şeker,

krema ve rendelenmiş limon kabuğunu mikserle çırpın

Yumurtaları teker teker ekleyin ve her eklemede

tamamen karışmasına dikkat edin


Fındık yağı, vanilya ve limon suyunu ilave edin

Unlu karışımı ekleyip spatulayla yavaşça karıştırın

Yağlanmış ve hafif unlanmış baton kek kalıbına kek harcını aktarın

Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 55 dakika pişirin

Soğuyunca servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla