Konu
:
Fındıklı Rulo Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Fındıklı Rulo Pasta
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fındıklı Rulo Pasta
fındıklı pasta tarifi - rulo pasta - fındıklı rulo pasta nasıl yapılırHamur:
1 paket Yaş Maya
4,5 su bardağı un (500 g)
2 kahve fincanı süt (120 g)
1 yemek kaşığı şeker (20 g)
1 tatlı kaşığı pudra şekeri (10 g)
250 g tereyağ (oda ısısında yumuşamış)
Bir tutam tuz
1 adet yumurta
İç Malzeme:
1 su bardağı çekilmiş fındık (115 g)
1 çay bardağı toz şeker (100 g)
3,5 yemek kaşığı süt (35 g)
Üzeri İçin:
1 yumurta
Tarifi:
Un, şeker, tuz, pudra şekeri, süt, yumurta sarısı ve mayayı karıştırın
Daha sonra yumuşamış tereyağı ekleyin
Kulak memesi yumuşaklığında hamur olana dek yoğurun
Hamuru 20 dakika kadar oda ısısında dinlendirin
Dinlenmiş hamuru oklava ile 0,5 cm kalınlığında açın
Açtığınız yufkayı üçgen parçalar halinde kesin
Sütü ısıtın, toz şekerve fındık ile karıştırın
Arzuya göre rendelenip pişirilmiş elma da konulabilir
Hazırladığınız fındıklı karışımdan bir tatlı kaşığını üçgen hamurun geniş tarafına yerleştirin
Yuvarlayarak sarın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin
Kabarması için oda sıcaklığında 40-50 dakika bekletin
Üzerlerine yumurta sürün
Önceden ısıtılmış 180-190°C'lik fırında 15-20 dakika pişirin
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul