06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Fındıklı Yaş Pasta
Malzeme
- Kreması için
- Yarım litre süt
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı şeker
- Yarım su bardağı kuru üzüm
- 1 adet portakalın
- kabuğunun rendesi
- 1 paket vanilya
- 100 gr Sana yağı
- Keki için
- 1 adet portakal
- 1 adet kakaolu hazır kek
- 1 su bardağı iri çekilmiş fındık
- Sosu için
- 2 su bardağı portakal suyu
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- Üzeri için
- Renkli şeker
Hazırlanışı
Küçük bir tencerede kreması için yumurtayı, sütü, şekeri, unu bir çırpıcı veya mikser yardımı ile iyice karıştırdıktan sonra orta ateşte devamlı karıştırarak krema kıvamına gelene kadar pişirin
Kremayı ateşten indirip, içine vanilyayı ekleyip, iyice karıştırın
Krema biraz ılındıktan sonra içine oda sıcaklığında yumuşattığınız Sana yağını ilave edip, karıştırın
Sana yağı kremaya iyice karıştıktan sonra kremayı soğumaya bırakın
Krema soğurken bir kasede portakal suyunu, pudra şekerini, tarçını ve zencefili karıştırın
Kekin alt tabanını servis tabağına koyup, üstünü ise yayvan bir tabağa alın
Portakallı sosun yarısı ile kekin tabanını, kalan diğer yarısı ile üstünü ıslatın
Soğumuş kremanın yarısını kekin tabanının üzerine sürüp, yayın
Sosun üzerine fındıkların yarısını serpin
Portakalın kabuklarını soyup, dilimleyin
Portakal dilimlerini fındıkların üzerine yerleştirip, kekin üst katını portakalların üzerine kapatıp, hafifçe bastırın
En son olarak kalan kremayı kekin üzerine sürüp, kalan fındıkları serpin
Renkli şekerler veya taze meyveler ile süsleyip, buzdolabında en az bir saat soğuttuktan sonra servis yapın
|
|
|