Konu: VIŞNELI PAY
Yalnız Mesajı Göster

VIŞNELI PAY

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

VIŞNELI PAY



[schild]MALZEMELER[/schild]

1 kg vişne
3 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
65 çorba kaşığı margarin (veya tereyağ)

16 adet


[schild]HAZIRLANIŞI[/schild]

Vişneleri yıkadıktan sonra çekirdeklerini çıkarın Fırın tepsisini iyice yağlayın
Margarin veya tereyağı bir kapta eritin Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra margarin ve unu ilave ederek hamur halirie getirin
Vişneleri de kattıktan sonra tepsiye yayın 175 derecede 8-10 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın Yeterince soğuduktan sonra, küçük parçalar halinde kesip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla