Konu
:
Portakal Şuruplu Haşhaşlı Kek
Yalnız Mesajı Göster
Portakal Şuruplu Haşhaşlı Kek
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakal Şuruplu Haşhaşlı Kek
Portakal şuruplu ve haşhaşlı kek tarifi - Portakal şuruplu ve haşhaşlı kek nasıl yapılır - Portakal şuruplu ve haşhaşlı kekin yapılışı
Malzemeler:
50 gr haşhaş tohumu
60 ml süt
185 gr tereyağı
1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
220 gr toz şeker
3 yumurta
225 gr kek unu
75 gr un
60 gr dövülmüş badem
125 ml portakal suyu
Toz Antep fıstığı
Portakal şurubu için
220 gr toz şeker
160 ml portakal suyu
80 ml su
Yapılışı:
Portakal şuruplu ve haşhaşlı kek: Yemek tarifleri arasında en güzel tarif
Haşhaş tohumunu küçük bir kapta süt ile birlikte 20 dakika kadar bekletin
Tereyağı, portakal kabuğu ve toz şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın
Yumurtaları ilave edip iyice karıştırın
Karışıma sade un, kek unu, badem, portakal suyu ve sütlü haşhaşı ekleyip tahta bir kaşıkla iyice karıştırın
İçi yağlanmış 22 cm’lik kalıba hamuru aktarın
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 1 saat pişirin
Fırından çıkarıp 1-2 dakika bekledikten sonra keki kalıptan çıkarın ve tel ızgara üzerine alın (ızgara telinin altına tepsi yerleştirin)
Sıcak portakal şurubunu sıcak kekin üzerine dökün
Fıstık serpip servis yapın
Portakal şurubu:
Su, toz şeker ve portakal suyunu küçük bir sos tenceresi içinde ocağa alın
Tahta kaşıkla karıştırarak toz şeker iyice eriyip kaynamaya başlayınca ocaktan alın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul