Yalnız Mesajı Göster

Portakal Şuruplu Haşhaşlı Kek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakal Şuruplu Haşhaşlı Kek



Portakal şuruplu ve haşhaşlı kek tarifi - Portakal şuruplu ve haşhaşlı kek nasıl yapılır - Portakal şuruplu ve haşhaşlı kekin yapılışı
Malzemeler:


50 gr haşhaş tohumu

60 ml süt

185 gr tereyağı

1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu

220 gr toz şeker

3 yumurta

225 gr kek unu

75 gr un

60 gr dövülmüş badem

125 ml portakal suyu

Toz Antep fıstığı


Portakal şurubu için


220 gr toz şeker

160 ml portakal suyu

80 ml su


Yapılışı:


Portakal şuruplu ve haşhaşlı kek: Yemek tarifleri arasında en güzel tarif Haşhaş tohumunu küçük bir kapta süt ile birlikte 20 dakika kadar bekletin Tereyağı, portakal kabuğu ve toz şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın Yumurtaları ilave edip iyice karıştırın Karışıma sade un, kek unu, badem, portakal suyu ve sütlü haşhaşı ekleyip tahta bir kaşıkla iyice karıştırın İçi yağlanmış 22 cm’lik kalıba hamuru aktarın Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 1 saat pişirin Fırından çıkarıp 1-2 dakika bekledikten sonra keki kalıptan çıkarın ve tel ızgara üzerine alın (ızgara telinin altına tepsi yerleştirin) Sıcak portakal şurubunu sıcak kekin üzerine dökün Fıstık serpip servis yapın


Portakal şurubu:

Su, toz şeker ve portakal suyunu küçük bir sos tenceresi içinde ocağa alın Tahta kaşıkla karıştırarak toz şeker iyice eriyip kaynamaya başlayınca ocaktan alın

Alıntı Yaparak Cevapla