Yalnız Mesajı Göster

Bademli Çıtır Turta

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Çıtır Turta



Bademli Çıtır Turta nasıl yapılır

Malzemeler


6 milföy yaprağı

Kreması için


3 yumurta

1 su b toz şeker

2 su b toz badem

3 çorba k un

100 gr tereyağı

Üzeri için


File badem

Pudra şekeri

Hazırlanışı


Milföy hamurlarını kenarları üst üste gelecek şekilde dizin Merdane ile açarak bir hamur elde edin Bunu turta kalıbına alarak kenarlarından sarkan hamurları kesin Kreması için ise karıştırma kabına eritilmiş tereyağı, yumurta, toz badem, un ve toz şekeri alarak karıştırın Hazırladığınız kremayı milföy hamurunun üzerine yayın Artan hamurlardan kurabiye kalıbı yardımı ile yıldızlar yapın Kremanın üzerine yıldızları yerleştirerek kalan yerlere fındıkları serpip 160 derecede pişirin İlk sıcaklı çıkınca üzerine pudra şekeri serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla