Konu
:
Bademli Çıtır Turta
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Çıtır Turta
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Çıtır Turta
Bademli Çıtır Turta nasıl yapılır
Malzemeler
6 milföy yaprağı
Kreması için
3 yumurta
1 su b
toz şeker
2 su b
toz badem
3 çorba k
un
100 gr
tereyağı
Üzeri için
File badem
Pudra şekeri
Hazırlanışı
Milföy hamurlarını kenarları üst üste gelecek şekilde dizin
Merdane ile açarak bir hamur elde edin
Bunu turta kalıbına alarak kenarlarından sarkan hamurları kesin
Kreması için ise karıştırma kabına eritilmiş tereyağı, yumurta, toz badem, un ve toz şekeri alarak karıştırın
Hazırladığınız kremayı milföy hamurunun üzerine yayın
Artan hamurlardan kurabiye kalıbı yardımı ile yıldızlar yapın
Kremanın üzerine yıldızları yerleştirerek kalan yerlere fındıkları serpip 160 derecede pişirin
İlk sıcaklı çıkınca üzerine pudra şekeri serperek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul