Konu
:
Vişneli Tereyağlı Mekik
Yalnız Mesajı Göster
Vişneli Tereyağlı Mekik
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vişneli Tereyağlı Mekik
Vişneli Tereyağlı Mekik Tarifi - Vişneli Tereyağlı Mekik Nasıl Yapılır - Vişneli Tereyağlı Mekik Malzemeleri
Vişneli Tereyağlı Mekik
Malzemeler
* 125 gr Tereyağı
* 1 su bardaığı Pudra Şekeri
* 5 adet Yumurta
* 1 su bardağı Un
* 1/2 çay bardağı toz Badem
* 1 çay kaşığı Kabartma Tozu
* 1 çorba kaşığı Vanilya
* 100 gr Vişne
*
* 32 adet Kisilik
Hazırlanışı
ıdraşekerinı ve oda sıcaklığında teklemiş tereyağını bir kaba alıp, -ıhta kaşıkla ezerek birbirine yedıria umurtaları tek tek ekleyip karışıma edirin Başka bir kabın içinde elenmiş jn
vanilya, kabartma tozu ve bademi anştınn Toz kanşımı yumurtalı ; arışıma ekleyip kanştınn
Vişneleri kleyıp tekrar kanştınn
Hazırladığınız JU karışımdan birer çorba kasığı alarak alıplara paylaştırın, önceden ısıtılmış 170 derece fınnda 8 dakika pişirin kalıplardan çıkarıp, soğuduktan
onra servis yapın Not: Eğer bir adet kalıbınız varsa, mekikleri birkaç seferde pişirmek için hamuru buzdolabında muhafaza edin
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul