Yalnız Mesajı Göster

Vişneli Tereyağlı Mekik

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişneli Tereyağlı Mekik



Vişneli Tereyağlı Mekik Tarifi - Vişneli Tereyağlı Mekik Nasıl Yapılır - Vişneli Tereyağlı Mekik Malzemeleri




Vişneli Tereyağlı Mekik



Malzemeler


* 125 gr Tereyağı

* 1 su bardaığı Pudra Şekeri

* 5 adet Yumurta

* 1 su bardağı Un

* 1/2 çay bardağı toz Badem

* 1 çay kaşığı Kabartma Tozu

* 1 çorba kaşığı Vanilya

* 100 gr Vişne

*

* 32 adet Kisilik



Hazırlanışı

ıdraşekerinı ve oda sıcaklığında teklemiş tereyağını bir kaba alıp, -ıhta kaşıkla ezerek birbirine yedıria umurtaları tek tek ekleyip karışıma edirin Başka bir kabın içinde elenmiş jn vanilya, kabartma tozu ve bademi anştınn Toz kanşımı yumurtalı ; arışıma ekleyip kanştınn Vişneleri kleyıp tekrar kanştınn Hazırladığınız JU karışımdan birer çorba kasığı alarak alıplara paylaştırın, önceden ısıtılmış 170 derece fınnda 8 dakika pişirin kalıplardan çıkarıp, soğuduktan onra servis yapın Not: Eğer bir adet kalıbınız varsa, mekikleri birkaç seferde pişirmek için hamuru buzdolabında muhafaza edin


Afiyet Olsun


Alıntı Yaparak Cevapla