Yalnız Mesajı Göster

Portakallı ve Fındıklı Halkalar

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı ve Fındıklı Halkalar




Malzemeler:

4-4,5 su bardağı un
1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
1 tutam tuz
2 yumurta
4 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı fındık
1 adet portakal
1 paketten biraz az kabartma tozu
üzerine: pudra şekeri

Hazırlanışı

unu bir kaba eleyin
pudra şekerini, tuzu ve kabartma tozunu ekleyin
kabın bir kenarında (veya ayrı bir kapta) tereyağını ve yumurtaları çırpın
fındığı dövün ve tereyağlı karışıma ekleyin
portakalın kabuğunu rendeleyip ekleyin
bu karışımı unla karıştırın hamuru yoğurun
ekmek tahtasının üzerinde hamurundan cevizden biraz daha ufak parçalar koparıp halka şekli verin
tepsiye dizip 180C'de üzerleri hafif kızarana kadar pişirin (bembeyaz olmasınlar)
pudra şekeri serperek servis yapın
tarifin aslında 2 su bardağı un yazıyor ama bu miktar yeterli olmuyor bu yüzden ilk önce 2 su bardağını eleyip hamur yaptıktan sonra kalan unu azar azar ekleyerek kıvamı bulmak daha doğru olur (tarif sofra dergisinin çok eski bir sayısından)

Alıntı Yaparak Cevapla