Konu
:
Portakallı ve Fındıklı Halkalar
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı ve Fındıklı Halkalar
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı ve Fındıklı Halkalar
Malzemeler:
4-4,5 su bardağı un
1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
1 tutam tuz
2 yumurta
4 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı fındık
1 adet portakal
1 paketten biraz az kabartma tozu
üzerine: pudra şekeri
Hazırlanışı
unu bir kaba eleyin
pudra şekerini, tuzu ve kabartma tozunu ekleyin
kabın bir kenarında (veya ayrı bir kapta) tereyağını ve yumurtaları çırpın
fındığı dövün ve tereyağlı karışıma ekleyin
portakalın kabuğunu rendeleyip ekleyin
bu karışımı unla karıştırın
hamuru yoğurun
ekmek tahtasının üzerinde hamurundan cevizden biraz daha ufak parçalar koparıp halka şekli verin
tepsiye dizip 180C'de üzerleri hafif kızarana kadar pişirin
(bembeyaz olmasınlar)
pudra şekeri serperek servis yapın
tarifin aslında 2 su bardağı un yazıyor ama bu miktar yeterli olmuyor
bu yüzden ilk önce 2 su bardağını eleyip hamur yaptıktan sonra kalan unu azar azar ekleyerek kıvamı bulmak daha doğru olur
(tarif sofra dergisinin çok eski bir sayısından
)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul