Konu
:
Jöleli Çilekli Tart
Yalnız Mesajı Göster
Jöleli Çilekli Tart
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Jöleli Çilekli Tart
Gereçler:
Hamuru;
3 adet yumurta
5 dolu yemek kaşığı un
3 dolu yemek kaşığı tozşeker
Biraz vanilya
Üstü için;
1/2 paket çilek jöle ( 3/4 bardak sıcak su, jöleyi eritmek için)
300-400 gr çilek
2 yemek kaşığı kayısı veya ağaç çileği marmelatı
Kreması;
1 bardak süt 1 yumurta
1 tepeleme yemek kaşığı un
3 tepeleme yemek kaşığı tozşeker
Biraz vanilya
Süslemek için;
1/2 poşet krem şantiy ( süt katılarak mikserde karıştırılır)
1/2 bardak süt
1/2 su bardağı kıyılmış fındık
Yapılışı:
1
Yumurtaları şekerle birlikte çırparak koyu kıvama getirilir
Un ve vanilya katıp hafifçe karıştırın
Yukarıdaki açıkladığımız gibi, 25 cm çapındaki teflon tart kalıbını yağlayıp unlayın ve karışımı içine boşaltın
Orta ısılı fırında 30 dk pişirin
2
Pandispanya ılık hale gelince kalıptan çıkartın
Uzun keskin bir bıçakla pandispanyayı tam ortasından iki kısma ayırın
Biraz likörlü ve şekerli suyla üstünü ıslatıp kremanın yarısını içine sürün; pandispanyayı üst üste kapatın
Kenarlarına da kalan kremayı sürün ve kıyılmış fındık yapıştırın
3
Pandispanyanın çukur yüzüne önce marmelat sürün; yıkanmış ve sapları çıkarılmış çilekleri yerleştirin
Çileklerin kenarına krem şantiy sıkın
Sıcak suda erittiğiniz jöleyi soğumuş olarak üzerine dökün ve dolapta bekletin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul