Yalnız Mesajı Göster

Meyveli Rokoko

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meyveli Rokoko





Malzemeler


*

1 hazır pasta tabanı(Kendinizde yapabilirsinizTarifi aşağıda)

*

3 su bardağı süt,

*

300 grkrem şanti,

*

1 su bardağı iri çekilmiş fındık,

*

Küçük doğranmış mevsim meyveleri yada kuru meyveler(ya da ikisi de)

*

300 grkiraz şekerlemesi(Arzuya göre),

*

3 yumurta beyazı(Sevmeyen kullanmıyabilir)

HAYDİ İŞ BAŞINA;


Rokokonun alt tabanı için genelde hazır pasta tabanı kullanıyorumAma ben yapmak istiyorum derseniz;2 yumurta2 fincan un,2 fincan şeker,2 fincan süt,1 çorba kaşığı kabartma tozuyla hazırlayacağınız keki kullanabilirsinizPasta tabanı kullanmadan da yapabilirsiniz

ama daha lezzetli oluyorŞimdi rokokomuzu yapalım;süt ve kremşantiyi çırpınBuzdolabında sertleşene dek bekletin3 yumurtanın aklarını sarılarından ayırınKar beyazı olana kadar mikserde en yüksek ayarda çırpınYumurta sevmeyenler kullanmıyabilir ama yumurta akı ayrı bir kıvam ve lezzet katıyorKar haline gelen yumurta aklarını kremşantiye ekleyip,karıştırınMevsim meyvelerini minik minik doğrayınHer çeşit meyveyi kullanabilirsinizYada kuru meyveler de olurFındık kırıklarını da ilave edinDerin bir kek kalıbının içine streç folyo kaplayınHazırladığınız karışımı içine dökünÜzerini pasta tabanı ile kapatınBuzdolabında 24 saat bekletinServis tabağına ters çevirinArzuya göre,taze nane yaprakları ve kiraz şekerlemesiyle süsleyinMeyveli rokokonuzu ikram edeceğiniz sevdiklerinizin bir dilimle yetinmeyeceğinden emin olabilirsinizAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla