Konu
:
Meyveli Rokoko
Yalnız Mesajı Göster
Meyveli Rokoko
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Meyveli Rokoko
Malzemeler
*
1 hazır pasta tabanı
(Kendinizde yapabilirsiniz
Tarifi aşağıda
)
*
3 su bardağı süt,
*
300 gr
krem şanti,
*
1 su bardağı iri çekilmiş fındık,
*
Küçük doğranmış mevsim meyveleri yada kuru meyveler(ya da ikisi de)
*
300 gr
kiraz şekerlemesi(Arzuya göre),
*
3 yumurta beyazı
(Sevmeyen kullanmıyabilir
)
HAYDİ İŞ BAŞINA;
Rokokonun alt tabanı için genelde hazır pasta tabanı kullanıyorum
Ama ben yapmak istiyorum derseniz;2 yumurta
2 fincan un,2 fincan şeker,2 fincan süt,1 çorba kaşığı kabartma tozuyla hazırlayacağınız keki kullanabilirsiniz
Pasta tabanı kullanmadan da yapabilirsiniz
ama daha lezzetli oluyor
Şimdi rokokomuzu yapalım;süt ve kremşantiyi çırpın
Buzdolabında sertleşene dek bekletin
3 yumurtanın aklarını sarılarından ayırın
Kar beyazı olana kadar mikserde en yüksek ayarda çırpın
Yumurta sevmeyenler kullanmıyabilir ama yumurta akı ayrı bir kıvam ve lezzet katıyor
Kar haline gelen yumurta aklarını kremşantiye ekleyip,karıştırın
Mevsim meyvelerini minik minik doğrayın
Her çeşit meyveyi kullanabilirsiniz
Yada kuru meyveler de olur
Fındık kırıklarını da ilave edin
Derin bir kek kalıbının içine streç folyo kaplayın
Hazırladığınız karışımı içine dökün
Üzerini pasta tabanı ile kapatın
Buzdolabında 24 saat bekletin
Servis tabağına ters çevirin
Arzuya göre,taze nane yaprakları ve kiraz şekerlemesiyle süsleyin
Meyveli rokokonuzu ikram edeceğiniz sevdiklerinizin bir dilimle yetinmeyeceğinden emin olabilirsiniz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul