Konu
:
Şeftalili Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Şeftalili Pasta
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şeftalili Pasta
Şeftalili Pasta Tarifi - Şeftalili Pasta Nasıl Yapılır - Şeftalili Pasta Malzemeleri
Şeftalili Pasta
Malzemeler:
4 yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)
3/4 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı elenmiş un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çimdik tuz
2 poşet kremşanti
2 su bardağı soğuk süt
3-4 adet şeftali
Pandispanyayı ıslatmak için tercihen şeftali marmelatlı veya reçelli su (2/3 su bardağı kadar)
Süslemek için file badem veya bisküvi kırıntısı
Şeftalili Pasta tarifi
Öncelikle krem şantiyi soğuk süt ile katılaşa kadar çırpıp dolapta hazır bekletin
Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın
Aklarına hiç sarı değmemesi gerekiyor, yoksa hamurunuz olmaz
Aklarını cam yada metal derin bir kapta bir cimdik tuz ile hafif kar haline gelene kadar yüksek hızda mikserinizle çırpın
Şekerin yarısını ilave edip iyice katı kar haline gelene dek çırpmaya devam edin
Ayrı bir kapta kalan sekerle yumurta sarılarını kabarıp krema gibi olana kadar çırpın
Rengi güzel açık sarı bir renk alacaktır
Önceden çırptığınız yumurta aklarının içine sarılarını ilave edip düşük hızda ancak karışana dek karıştırın
Unu ilave edip tekrar ancak karışacak kadar yavaşça karıştırın
Hatta kaşık yada spatula ile yaparsanız daha iyi olur
Önceden yumurtaları çırparak ortaya çıkan havayı indirmemeye özen gösterin
Sıvı yağıda ilave edip hafifçe karıştırın
Önce yağlanmış sonra unlanıp silkelenmiş yuvarlak pasta kalıbınıza hamuru dökün
350F (175C) dereceli fırında kabarıp üstü pembeleşene kadar pişirin
Yaklaşık 25-35 dakika arası
Hafif ılındıktan sonra kenarlarından bıçakla geçip kalıptan çıkarın
soğumaya bırakın
Soğuyunca tırtıllı bıçakla keki ortadan ikiye kesin
İlk parçayı servis yapacağınız tabağa alıp reçelli su ile çok fazla olmayacak şekilde ıslatın
Kremşantinin yarıya yakınını sürüp doğranmış şeftalileri kata yerleştirin
İkinci parçayı üstüne koyup kalan kremşanti ile pastayı kaplayın
İsterseniz bir miktarını ayırıp sıkma torbası ile pastanızı süsleyin
Ayrıca file badem, ceviz, bisküvi kırıntıları ile kenarlarını kaplayarak da süsleyebilirsiniz
Afiye Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul