Konu
:
Kremalı İncirli Kek
Yalnız Mesajı Göster
Kremalı İncirli Kek
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kremalı İncirli Kek
Malzemeler:
Kek için:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 Türk kahvesi fincanı sıvıyağ (tercihen mısırözü)
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
- 7 adet kuru incir
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Krema için:
- 2,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 50 g margarin / tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 limon kabuğu rendesi
Süsleme için:
- Dilediğiniz kadar çekilmiş ceviz içi
Yapılışı:
1
Yumurtalarla toz şekeri mikserin önce düşük sonra yüksek devrinde iyice çırpın
2
Sıvıyağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin
3
Çekilmiş cevizi ve yıkayıp minik doğradığınız kuru incirleri ekleyin (eklemeden önce una bularsanız daha iyi olur)
4
En son birlikte elediğiniz tarçın, un ve kabartma tozunu ekleyip hafifçe karıştırın
5
Hamuru yağlanmış kare borcama dökerek, önceden 175 C ısıtılmış fırında üzeri koyu kahverengi olana dek pişirin
Pişen keki fırından alıp soğumaya bırakın
6
Krema için yağ haricindeki tüm malzemeyi bir kaba alın, ocağa koymadan önce çırpma teli veya mikserle iyice karıştırın
Daha sonra ocağa alıp karıştırarak pişirin
Ocaktan almadan önce yağı ekleyin, karıştırarak yağı eritin (sonradan eklenen yağ kremanın parlak olmasını sağlar)
Ocağı kapatıp kremanın ılıması için biraz bekleyin
7
Soğuk kekin üzerine ılık kremayı dökün, kare dilimler halinde kesin
Cevizle süsledikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul