Yalnız Mesajı Göster

Koni pastası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Koni pastası



Malzeme
250 Gr Un (10 çorba kaşığı)
1 büyük paket margarin
1 Kahve kaşığı limon suyu
1 Kahve kaşığı tuz
Açma payı un
½ ölçü pasta kremi gereci
50 gr pudra şekeri (1,5 çorba kaşığı)

Yapılışı
1yaprak hamurunu hazırlarız
23 mm incelikte 25-30 cm boyunda dikdörtgen açarız
3Hamuru 3-4 cm boyunda şeritler halinde kesiniz
4-koni şeklindeki kalıpların üzerine kalıp hiç gözükmeyecek şekilde şeritlerle sarınız
5kabıyla sıcak fırında pişiriniz
6Fırından alınca hamurları kırmadan kalıptan çıkarın
7içlerini pasta kremi ile doldurun
8üzerine pudra şekeri serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla