Yalnız Mesajı Göster

Tarçınlı Ay Çöreği

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tarçınlı Ay Çöreği



ay çöreği nasıl yapılır - ay çöreği tarifi

MALZEMELER:


* 250 gr oda sıcaklığında margarin

* 1 kahve fincanı toz şeker

* 1 tatlı kaşığı tepeleme tarçın

* 1 yumurta

* 1 su bardağı cekilmiş ceviz ya da fındık

* 2 kahve fincanı sıvıyağ

* 1′er pkt kabartma tozu ve vanilya

* Aldığı kadar un

YAPILIŞI:


1 Un hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına alın ve güzelce karıştırın

2 Azar azar unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin

3 Üzerini örterek 10-15 dk dinlendirin

4 Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça kopartarak yuvarlayın ve fitil haline getirin

5 Fitilin iki ucunu birbirine doğru kıvırarak ay şekli verin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin

6 170 dereceli fırında pişirin ve soğutun

7 Üzerine bolca pudra şekeri serpin ve servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla