Konu
:
Tarçınlı Ay Çöreği
Yalnız Mesajı Göster
Tarçınlı Ay Çöreği
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tarçınlı Ay Çöreği
ay çöreği nasıl yapılır - ay çöreği tarifi
MALZEMELER:
* 250 gr oda sıcaklığında margarin
* 1 kahve fincanı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı tepeleme tarçın
* 1 yumurta
* 1 su bardağı cekilmiş ceviz ya da fındık
* 2 kahve fincanı sıvıyağ
* 1′er pkt kabartma tozu ve vanilya
* Aldığı kadar un
YAPILIŞI:
1
Un hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına alın ve güzelce karıştırın
2
Azar azar unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin
3
Üzerini örterek 10-15 dk dinlendirin
4
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça kopartarak yuvarlayın ve fitil haline getirin
5
Fitilin iki ucunu birbirine doğru kıvırarak ay şekli verin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin
6
170 dereceli fırında pişirin ve soğutun
7
Üzerine bolca pudra şekeri serpin ve servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul