Konu
:
PASTAHANE KEKİ
Yalnız Mesajı Göster
PASTAHANE KEKİ
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
PASTAHANE KEKİ
Malzemeler:
malzemeler
4 yumurta
125 gr oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin
250 gr toz şeker
125 gr un
1 avuç kuru üzüm
1 avuç dövülmüş ceviz
1 paket vanilya (ben kullanmadım)
Yapılışı:
1
Yumurta aklarını şekerin 2 çorba kaşığıyla birlikte çırparak kar haline getirin
Üzerinin parlak bir görüntüsü olacak
2
Yumurta sarılarını da şekerin geri kalanıyla krema kıvamını alana kadar çırpın
3
Sarılı karışıma margarini ekleyin ve yine çok iyi çırpın
(En az 7-8 dakika)
4
Yumurta aklarını ve elenmiş unu da ekleyin ve tahta bir spatula ile, kar halindeki karışımı söndürmeden, yavaşça alt üst ederek karıştırın
5
Ceviz ve üzümü de koyun, yavaşça karıştırın
6
Önceden yağlayıp unladığınız kalıba dökün ve batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul