Yalnız Mesajı Göster

PASTAHANE KEKİ

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

PASTAHANE KEKİ





Malzemeler:
malzemeler
4 yumurta
125 gr oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin
250 gr toz şeker
125 gr un
1 avuç kuru üzüm
1 avuç dövülmüş ceviz
1 paket vanilya (ben kullanmadım)

Yapılışı:

1 Yumurta aklarını şekerin 2 çorba kaşığıyla birlikte çırparak kar haline getirin Üzerinin parlak bir görüntüsü olacak
2 Yumurta sarılarını da şekerin geri kalanıyla krema kıvamını alana kadar çırpın
3 Sarılı karışıma margarini ekleyin ve yine çok iyi çırpın (En az 7-8 dakika)
4 Yumurta aklarını ve elenmiş unu da ekleyin ve tahta bir spatula ile, kar halindeki karışımı söndürmeden, yavaşça alt üst ederek karıştırın
5 Ceviz ve üzümü de koyun, yavaşça karıştırın
6 Önceden yağlayıp unladığınız kalıba dökün ve batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla