Konu
:
Kremalı Kurabiye
Yalnız Mesajı Göster
Kremalı Kurabiye
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kremalı Kurabiye
Kremalı Kurabiye nasıl yapılır - kremalı kurabiye tarifi
Sunumu çok şık ve profiterol tadında bir kurabiye
Zahmetli gibi görünsede çok kolay
MALZEMELER:
* 125 gr margarin
* 3 tepeleme çorba kaşığı yoğurt
* yarım su bardağı şeker
* 11 tepeleme çorba kaşığı un (12 kaşık kullandım)
* yarım pkt (5 gr) kabartma tozu
Kreması İçin:
* 2 su bardağı süt (200 gr lık bardakla)
* 3 tepeleme çorba kaşığı un
* yarım su bardağı şeker
* 1 pkt vanilya
Üzerine serpmek için pudra şekeri
YAPILIŞI:
1
Margarini eritin ve ılıtın
2
Margarin, şeker ve yoğurdu güzelce çırpın
3
Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip yumuşak, özlü bir hamur elde edin
4
Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 15-20 dk dinlendirin
5
Bu arada vanilya hariç tüm krema malzemelerini karıştırıp göz göz olana kadar pişirin
6
Krema ılıyınca 1 tatlı kaşığı margarin ve vanilyayı ekleyip mikserle en az 5 dakika çırpın
7
Dinlenen hamuru merdaneyle ince açıp 10×10 ölçüsünde kareler kesin
8
İçine kremadan 1 çorba kaşığı koyup çapraz köşeleri üstüste binecek biçimde bohça kapatır gibi kapatın
Kürdanla tutturun
Tutturduğunuz parçalar az olmasın, pişerken kurtulabilirler
9
Yağladığınız ya da yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kurabiyeleri yerleştirin, 170 dereceli önceden ısınmış fırında kızartmadan pişirin
10
Soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servis edin
Bu ölçülerle krema tam geldi ve 1 tepsi dolusu kurabiye çıktı
Tarif: Emine Beder
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul