Yalnız Mesajı Göster

Kremalı Kurabiye

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremalı Kurabiye



Kremalı Kurabiye nasıl yapılır - kremalı kurabiye tarifi

Sunumu çok şık ve profiterol tadında bir kurabiye Zahmetli gibi görünsede çok kolay
MALZEMELER:


* 125 gr margarin

* 3 tepeleme çorba kaşığı yoğurt

* yarım su bardağı şeker

* 11 tepeleme çorba kaşığı un (12 kaşık kullandım)

* yarım pkt (5 gr) kabartma tozu

Kreması İçin:


* 2 su bardağı süt (200 gr lık bardakla)

* 3 tepeleme çorba kaşığı un

* yarım su bardağı şeker

* 1 pkt vanilya


Üzerine serpmek için pudra şekeri

YAPILIŞI:


1 Margarini eritin ve ılıtın

2 Margarin, şeker ve yoğurdu güzelce çırpın

3 Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip yumuşak, özlü bir hamur elde edin

4 Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 15-20 dk dinlendirin

5 Bu arada vanilya hariç tüm krema malzemelerini karıştırıp göz göz olana kadar pişirin

6 Krema ılıyınca 1 tatlı kaşığı margarin ve vanilyayı ekleyip mikserle en az 5 dakika çırpın

7 Dinlenen hamuru merdaneyle ince açıp 10×10 ölçüsünde kareler kesin

8 İçine kremadan 1 çorba kaşığı koyup çapraz köşeleri üstüste binecek biçimde bohça kapatır gibi kapatın Kürdanla tutturun Tutturduğunuz parçalar az olmasın, pişerken kurtulabilirler

9 Yağladığınız ya da yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kurabiyeleri yerleştirin, 170 dereceli önceden ısınmış fırında kızartmadan pişirin

10 Soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servis edin


Bu ölçülerle krema tam geldi ve 1 tepsi dolusu kurabiye çıktıTarif: Emine Beder

Alıntı Yaparak Cevapla