Konu
:
Kakaolu Fransız Kreması
Yalnız Mesajı Göster
Kakaolu Fransız Kreması
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kakaolu Fransız Kreması
fransız usulü pasta kreması - kakaolu pasta kremasıKullanılacak malzeme:
1/2 litre çiğ krema
4 yumurta,
1 bardak pişirilmiş kakao,
200 gram toz şekeri,
1 küçük paket vanilya tozu,
Yapımı:
Çiğ kremayla toz şekerini ve vanilya tozunu iyice karıştırıp çok hafif bir ateşe oturtmalı
Böylece şekerin erimesini temin etmeli
Beri yanda birbuçuk çorba kaşığı kakao, 1 tatlı kaşığı toz şekeri ve bir bardak sütle bir bardak kakao pişirmeli
Kalaylı bakır veya paslanmaz çelikten yuvarlak dipli bir tencereye yumurtaların sarılarını koyup bunları çırparak köpürtmeli
Çırpmaya ara vermeden şekerli ve vanilyayı kremadan kaşık kaşık alıp yumurtaya katıp buna yedirmeli
Vanilyalı kremanın yedirilmesi sona erince bu defa karışım çabuk çabuk karıştırılırken sıcak kakao sicim gibi ince akıtılarak yedirilmeli
Bu işlem de tamamlanınca kabı içinde kaynar su bulunan ateşteki büyük bir tencerenin içine oturtmalı
Karıştırmaya ara vermeden kremayı kaynayacak kadar ısıtmalı
Krema kaynamaya başlarken bir defa daha karıştırmalı ve kabı ateşten indirmeli
Kremayı vakit vakit karıştırarak soğumaya bırakmalı
Soğuyunca küçük kâselere boşaltmalı ve buzdolabına kaldırarak servis vaktine kadar orada tutmalı
İsteyenler, servis vakti gelince 1 kahve fincanı kadar krem şantiy hazırlayıp bunu sıkma şırıngasına doldurur ve kâseleri bu krem şantiyle süsleyip öyle servis yapabilirler
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul