Yalnız Mesajı Göster

Haşhaşlı Kek Tarifi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşlı Kek Tarifi



Haşhalı kek - oktay usta haşhalı kek tarifi - haşhaşlı kek nasıl yapılır - şerbetli haşhaşlı kek

Malzemeler :


* 2 Yumurta

1 Çay B Toz Şeker

1 Su B Söke Un

Yarım Paket Kabartma Tozu

1 Paket Vanilya

1 Limon Kabuğu Rendesi

* Mantolamak İçin:

Mor Haşhaş

* Şerbeti İçin:

2 Su B Su

2 Su B Toz Şeker

1 Dilim Limon

* Süslemek İçin:

1 Poşet Toz Şanti

1 Çay B Süt

Yarım Kg Çilek


Hazırlanışı


Şerbet malzemelerini tencerede kaynatın Karıştırma kabına yumurtaları kırın ve çırpın Şekeri ve limon kabuğu rendesini ilave edip çırpın Unu, kabartma tozunu, vanilyayı da ekleyip karıştırın Küçük fırın kaplarını önce margarinleyin


İçlerini mor haşhaşla mantolayın Hazırlanan karışımı kalıplara dökün Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin Fırından çıkıp biraz soğuyunca tabağa ters çevirin Şerbetini dökün Toz şantiyi ve sütü çırpın


Hazırladığınız şantiyi, şanti torbasına doldurun Tatlıların ortalarına sıkın Çilekleri ikiye bölün ve şantinin üzerine yerleştirin Limon çiçekleriyle süsleyebilirsiniz

oktay usta

Alıntı Yaparak Cevapla