Konu
:
Melimelo
Yalnız Mesajı Göster
Melimelo
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Melimelo
Malzemeler
1 paket kakaolu bisküvi
2 su bardağı şeker
1 paket vanilya
5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı un
Hindistan cevizi
Tarçın
Yapılışı
Unu çelik tencerede eritmiş olduğunuz tereyağında kavurarak hafif pembeleştirin
Fazla renk atmamasına dikkat edin
Bisküvileri ufalayarak ezin, 40x30 cm bir tepsiyi hafif ıslatın ve üzerine ufaladığnıız bisküvileri düzgün şekilde yayın
Meyanenin içine şeker, vanilya ve süt ekleyip ateşe koyun
Çırpma teliyle karıştırarak 2-3 dakika kaynatın
Elde ettiğiniz harcı hemen bisküvilerin üzerine dökerek spatulayla, eşit şekilde yayın
Tatlının kalınlığı 2 cm civarında olamalıdır
Soğuduktan sonra 10 eşit parçaya kesin ve servis tabaklarına, altı üstüne gelecek şekilde yerleştirin
Tatlıyı, hindistan cevizi ve tarçınla süsleyebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul