Konu
:
CEVİZLİ KAYISILI KEK
Yalnız Mesajı Göster
CEVİZLİ KAYISILI KEK
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
CEVİZLİ KAYISILI KEK
Malzeme
1 bardak gün kurusu kayısı (önceden suda ıslatılmış)
1 bardak ceviz (iri kırılmış)
1 bardak esmer şeker
3 yumurta
3 bardak tam un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı dolusu tarçın
1 su bardağı yoğurt
1/3 su bardağı sıvı yağ (ben fındıkyağı tercih ettim)
Yapılışı
Yumurta ve şekeri önce düşük sonra yüksek devirde 5 dakika kadar çırpın
Sonra yağı ve yoğurdu ekleyin ve karıştırın
Diğer tarafta kuru malzemeleri karıştırın (kayısı ve ceviz hariç)
Yumurtalı karışıma unlu karışımı ekleyin ve düşük devirde karıştırın
En son 2-3 parçaya kesilmiş kayısı kurularını ve cevizi de kaşık yardımıyla karıştırdıktan sonra yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökerek 150 derecede 1 saat kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul