Yalnız Mesajı Göster

AHUDUDULU- LIMONLU KEK

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

AHUDUDULU- LIMONLU KEK



MALZEMELER


35 çorbakaşığı (margarin veya tereyağ)

2 çorbakaşığı pudra şekeri

3/4 su bardağı yağsız süt

15 çorbakaşığı tozşeker

25 çorbakaşığı un

225 gr ahududu

pudra şekeri

2 yumurta

2 limon


6 Kişilik



HAZIRLANIŞI


Altı tane sufle kabını hafifçe yağlayın Ahududuları ve pudra şekerini püre haline getirip, kaplara eşit miktarda paylaştırın

Bir kapta 35 çorbakaşığı margarini eritin Üzerine unu ve sütü ekleyip, karıştırmaya devam ederek kaynatın Bir dakika sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın

Diğer bir kapta yumurtaların sarılarını çırpın rendelenmiş limon kabuğu, tozşeker ve 3 çorbakaşığı limon suyunu ekleyin Yumurtaların akını iyice çırptıktan sonra, önceden hazırladığınız iki karışımla beraber, ahududu püreli kapların içine dökün

190 dereceye ayarladığınız fırında yaklaşık 18-20 dakika pişirdikten sonra, üstüne pudra şekeri serpin Sıcak sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla