Konu
:
Profiterol Oktay Usta
Yalnız Mesajı Göster
Profiterol Oktay Usta
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Profiterol Oktay Usta
Profiterol Tarifi - Oktay Ustadan Profiterol - Profiterol Yapılışı
Malzemeler:
4 adet Yumurta
1 su bardağı Un
1 su bardağı Su
3 çorba kaşığı Margarin
1 paket Kabartma Tozu
Krema için;
1 çorba kaşığı Un
6 çorba kaşığı Toz Şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 çorba kaşığı Nişasta
1 paket Vanilya
1 yemek kaşığı Tereyağ
Yarım litre Süt
Üzeri için ;
1 paket çikolata sosu
Yapılışı:
Margarini bir tencerede eritin
Üzerine su ekleyip karıştırın
Su kaynamaya başlayınca unu ve kabartma tozunu ilave edin
Tahta kaşıkla ezerek 2 dk
kadar karıştırın
Ocaktan indirdikten sonra hamurun ılıması için bekleyin
Yumurtaları tek tek ekleyip karıştırın
Fırın tepsisine yağlı kağıt koyup kaşık yardımıyla hamurdan top şeklinde parçalar kopartıp yerleştirin
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dk
kadar pişirin
Pişirdikten sonra fırında bir süre bekletip içini çekmesini sağlayın
Yumurta, un, nişasta, şeker ve sütü bir tencerede kısık ateşte karıştırarak pişirin
Muhallebi kıvamına gelince vanilyayı ve tereyağını ekleyin
Soğuyunca ortasını yardığınız profiterollerin arasına kremadan sürüp kapatın
Üzerlerine hazırladığımız çikolata sosu gezdirin
Afiyet olsun…
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul