Yalnız Mesajı Göster

Karadutlu Pay

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karadutlu Pay



karadutlu pay nasıl yapılır - karadutlu pay tarifi - karadutlu payın yapılışı
Malzemeler:


4 su bardağı un

300 gram oda sıcaklığında

margarin

2 su bardağından 2 parmak az

pudra şekeri

2 adet yumurta

2 çay kaşığı kabartma tozu

1 adet limonun rendelenmiş

kabuğu

2 çay kaşığı vanilya

Yarım su bardağı tuzsuz

kabuklu iri çekilmiş badem

Üzeri için:

7-8 çorba kaşığı karadut marmeladı


Hazırlanışı:


Margarin, pudra şekeri, yumurta ve limon kabuğu rendesini derin bir kaba alıp karıştırın Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek kabın içindeki malzemeye ekleyin, iri çekilmiş bademleri ilave edip yumuşak kıvamlı hamur yoğurun

Yoğurduğunuz hamurdan üzerine rendelemek için portakal büyüklüğünde bir parça ayırın Kalan hamuru, yağlanmış kare veya dikdörtgen kalıbın içerisine bastırarak yayın Üzerine marmelat sürün

Ayırdığınız hamura 2 çorba kaşığı un ekleyerek yoğurun ve marmeladın üzerine rendeleyin Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin Dilimleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla