Yalnız Mesajı Göster

böğürtlenli dondurma

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

böğürtlenli dondurma



Malzemeler


1 Su bardağı böğürtlen

4 Çorba kaşığı tozşeker

2 Adet armut

500 gr vanilyalı dondurma

1 Su bardağı krem şanti

Üzerini süslemek için : Krema


Yapılışı


* Böğürtlenlerin üzerine 2 çorba kaşığı tozşeker koyup, sulanıncaya kadar bekletin

* Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin

* Armutlardan birini ince ince dilimleyin

* Üzerine kalan 2 çorba kaşığı tozşekeri serpin

* Onlarıda kısık ateşte 10 dakika pişirin

* Meyveleri soğumaları için bir kenara alın

* Dondurmayla krem şantiyi karıştırın

* Bu karışımın yarısını 4 kup bardağı arasında paylaştırın

* Krem şantili dondurmanın üzeine şekerle pişirdiğiniz böğürtlenleri ve armutları pay edin

* Kalan dondurmayı da bardaklar aradında bölüştürün

* Dondurmaların üzerine kalan 1 adet armut dilimleri, döğürtlen, nar taneleri ve krema ile süsleyip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla