Konu
:
böğürtlenli dondurma
Yalnız Mesajı Göster
böğürtlenli dondurma
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
böğürtlenli dondurma
Malzemeler
1 Su bardağı böğürtlen
4 Çorba kaşığı tozşeker
2 Adet armut
500 gr vanilyalı dondurma
1 Su bardağı krem şanti
Üzerini süslemek için : Krema
Yapılışı
* Böğürtlenlerin üzerine 2 çorba kaşığı tozşeker koyup, sulanıncaya kadar bekletin
* Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin
* Armutlardan birini ince ince dilimleyin
* Üzerine kalan 2 çorba kaşığı tozşekeri serpin
* Onlarıda kısık ateşte 10 dakika pişirin
* Meyveleri soğumaları için bir kenara alın
* Dondurmayla krem şantiyi karıştırın
* Bu karışımın yarısını 4 kup bardağı arasında paylaştırın
* Krem şantili dondurmanın üzeine şekerle pişirdiğiniz böğürtlenleri ve armutları pay edin
* Kalan dondurmayı da bardaklar aradında bölüştürün
* Dondurmaların üzerine kalan 1 adet armut dilimleri, döğürtlen, nar taneleri ve krema ile süsleyip, servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul