Yalnız Mesajı Göster

Çikolatalı Krep

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolatalı Krep



Malzemeler
Mutfak
Zorluk **
Süre 40 dk
Kaç Kişilik 4
Yöntem
250 milim elma suyu
2 Yemek kaşığı tozşeker
1 Adet limon
1 Adet çubuk tarçın
2 Adet armut
125 gr un(1 su bardağından biraz fazla)
250 milim süt (1 su bardağı)
2 Adet yumurta
20 gr margarin
2 Tatlı kaşığı sıvıyağ
100 gr sütsüz çikolata
4 Adet top dondurma
75 gr çikolatalı fındık ezmesi
40 gr kıyılmış antepfıstığı
Tuz

Hazırlanışı
Elma suyu, şeker, limon kabuğu, 5 yemek kaşığı limon suyu ve tarçını 10 dakika kısık ateşte hafifçe kaynatın
Diğer taraftan armutları soyun, saplarını üzerinde bırakarak, ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartın
Yarım armutları kaynamakta olan karışımda olgunluklarına göre20-25 dakika pişirin ve soğumaya bırakın
Un, süt, yumurta, bir tutam tuz ve eritilmiş margarini blendırda karıştırın
20 Dakika dinlendirmeye bırakın
Tavayı yarımşar tatlı kaşığı sıvıyağda peş peşe 30 santim çapında 4 krep pişirin ve sıcak tutun
Çikolatayı ufalayın, benmari usulü eritin ve çikolatayı fındık ezmesi ile karıştırıp, kreplerin üzerine sürün
Krepleri rulo yapın ve dilim dilim kesin
Süzülmüş armut, dondurma ve antepfıstıkları ile süslediğiniz tabağa alıp, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla