Yalnız Mesajı Göster

Frenk Üzümlü Ve Bezeli Pasta

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Frenk Üzümlü Ve Bezeli Pasta



üzümlü bezeli pasta nasıl yapılır - üzümlü pasta tarifi - pasta tarifleri

Malzemeler:

100 gr tereyağ

100 gr şeker

bir paket vanilyalı şeker

2 yumurta

bir fiske tuz

200 gr un

2 tatlı kaşığı kabartma tozu

300 - 400 gr frenk üzümü

beze: 3 yumurta akı ve 150 gr şeker

Fırını 180 C’ye ısıtın

Hazırlanışı:

Tereyağ ve şekeri yumuşayana kadar çırpın Yumurtaları teker teker ekleyin Her yumurtadan sonra iyice özleşene kadar çırpın Un, tuz ve kabartma tozunu birlikte eleyip, hamura karıştırın

26 cm’lik kelepçeli kalıbı yağlayın hamuru düzgünce yayın Üzerine frenk üzümlerini serpiştirin Meyveler fırında oldukça su salıyorlar Suyunu çekene kadar, yaklaşık 40 - 50 dakika, fırının orta telinde pişirin (daha da uzun sürebilir)

Yumurta aklarını kar yapın Şekeri yavaş yavaş akıtarak, çırpmaya devam edin Keki fırından çıkarıp, bezeyi dilediğiniz gibi üzerine yayın Fırının ısısını 225 C’ye yükseltin Tekrar 5-10 dakika kadar, en alt telde pişirin Bu süre içinde fırının başından ayrılmazsanız iyi olur Beze çabucak yanabiliyor

Mutfak tezgahında soğutun

Alıntı Yaparak Cevapla