Konu
:
Hanım Bisküvisi
Yalnız Mesajı Göster
Hanım Bisküvisi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hanım Bisküvisi
Hanım Bisküvisi Tarifi - Hanım Bisküvisi Yapılışı - Hanım Bisküvisi Nasıl Yapılır - Hanım Bisküvisi Malzemeleri
250 gr badem (kabukları soyulup hafifçe kızartılarak çekilmiş)
250 gr (1 su bardağı) toz şeker
1 yumurtanın akı
1+1/2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı mısır nişastası
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (170°C) getirip ısıtınız
Fırın tepsinizi alüminyum kağıtla kaplayınız
Nişasta dışında, bütün malzemeyi karıştırıp bir tür hamur elde ediniz
Bu karışımdan önce yuvarlak toplar yapıp sonra avucunuzda bastırarak yassıltınız
(Karışım fazla yumuşaksa bu işlemi ellerinizi önce nişastaya batırarak yapınız
) Bisküvileri fırın tepsinize yerleştirip 20-25 dakika, altın sarısı bir renk alana kadar pişiriniz
Tepsiyi fırından alıp, bisküvileri soğuttuktan sonra servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul