Yalnız Mesajı Göster

Floransa Bisküvisi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Floransa Bisküvisi



Floransa Bisküvisi Tarifi - Floransa Bisküvisi Yapılışı - Floransa Bisküvisi Nasıl Yapılır - Floransa Bisküvisi Malzemeleri

125 gr tereyağı

125 gr (1/2 su bardağı) toz şeker

2 çorba kaşığı bal

60 gr (1/2 su bardağı) badem (tuzsuz, kabuğu soyulmuş)

60 gr (1/3 su bardağı) vişne reçeli tanesi

125 gr (1 su bardağı) un

125 gr sütsüz (bitter) çikolata


Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız Fırın tepsinizi yağlı kâğıtla kaplayıp bir kenara bırakınız

Orta boy bir tencerede, tereyağı, şekeri ve balı hafif ateşte, devamlı karıştırarak eritiniz Şeker eriyince tencereyi ateşten alıp badem, vişne taneleri ve unu ekleyerek iyice karıştırınız

Bu karışımı çorba kaşığı ile yağlı kâğıda aralıklarla dökünüz (Gerekirse ikinci bir tepsi kullanınız)

Tepsiyi fırının orta katına sürüp 10 dakika pişiriniz

Tepsiyi fırından çıkardıktan sonra, bisküvileri iyice soğutup, yağlı kağıttan alınız

Küçük bir tencereye su doldurup ateşe koyunuz Çikolataları daha küçük bir tencereye koyup, bu ikinci tencereyi su dolu tencerenin içine oturtunuz Çikolatayı orta ateşte eritiniz Çikolata eriyince kabı ateşten alıp iyice karıştırınız Erimiş çikolatayı bıçakla bisküvilerin üstüne sürüp, dilerseniz bir çatalla üstünü dalgalı biçimde süsleyiniz Çikolatalı bisküvileri çikolatalı tarafları üste gelecek biçimde bir tel ızgaraya yerleştiriniz Çikolatası iyice soğuyup sertleştikten sonra servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla