Konu
:
Floransa Bisküvisi
Yalnız Mesajı Göster
Floransa Bisküvisi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Floransa Bisküvisi
Floransa Bisküvisi Tarifi - Floransa Bisküvisi Yapılışı - Floransa Bisküvisi Nasıl Yapılır - Floransa Bisküvisi Malzemeleri
125 gr tereyağı
125 gr (1/2 su bardağı) toz şeker
2 çorba kaşığı bal
60 gr (1/2 su bardağı) badem (tuzsuz, kabuğu soyulmuş)
60 gr (1/3 su bardağı) vişne reçeli tanesi
125 gr (1 su bardağı) un
125 gr sütsüz (bitter) çikolata
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız
Fırın tepsinizi yağlı kâğıtla kaplayıp bir kenara bırakınız
Orta boy bir tencerede, tereyağı, şekeri ve balı hafif ateşte, devamlı karıştırarak eritiniz
Şeker eriyince tencereyi ateşten alıp badem, vişne taneleri ve unu ekleyerek iyice karıştırınız
Bu karışımı çorba kaşığı ile yağlı kâğıda aralıklarla dökünüz
(Gerekirse ikinci bir tepsi kullanınız
)
Tepsiyi fırının orta katına sürüp 10 dakika pişiriniz
Tepsiyi fırından çıkardıktan sonra, bisküvileri iyice soğutup, yağlı kağıttan alınız
Küçük bir tencereye su doldurup ateşe koyunuz
Çikolataları daha küçük bir tencereye koyup, bu ikinci tencereyi su dolu tencerenin içine oturtunuz
Çikolatayı orta ateşte eritiniz
Çikolata eriyince kabı ateşten alıp iyice karıştırınız
Erimiş çikolatayı bıçakla bisküvilerin üstüne sürüp, dilerseniz bir çatalla üstünü dalgalı biçimde süsleyiniz
Çikolatalı bisküvileri çikolatalı tarafları üste gelecek biçimde bir tel ızgaraya yerleştiriniz
Çikolatası iyice soğuyup sertleştikten sonra servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul