Yalnız Mesajı Göster

Yarım Küre Pasta-Muss Kremalı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yarım Küre Pasta-Muss Kremalı




Malzemeler:

pandıspanya tarif

burda
muss tarifi:

300 gr kuvertur bitter çikolata

2 yumurta

5 yumurta sarısı

60 gr toz şeker

30 ml su

4 adet yaprak jelatın

450 ml krema


30 gr orta ince kıyılmış fındık

pasta arsasına tane çikolata

üzerine glaze:

140 gr kuvertur bitter çikolata

110 gr krema

yapılışı: kremayı kısık ateste ısıtın cikolatayı ekleyin erisin ılıyınca kıvama gelince kullanın

Yapılışı:

kakaolu pandispanyayı yarımküre kalıbının ebadında küçültün 2 pat elde edinbiri diğerinden büyük olsun
muss hazırlamak için:

çikolatayı benmari eritin ılısın yumurtaları 5 dakika çırpın şeker ve suyu küçük bir çezvede kaynatın kıvama gelince çırptığınız yumurtalara çırparken sicim gibi akıtarak dökün ve soğuyana kadar düsük devirde çırpmaya devam edin içine erimis ılık çıkolatayı ve kremayı ekleyin karıstırın bu islemleri yaparken yaprak jöleyi soğuk suda bekletin yumuşasın cezveye alın içine üzeri az geçecek kadar su ekleyin benmari eritin muss kremaya dökun çırpın fındık ekleyin karıstırın muss kremanız hazır

küre kalıbın içini streç film ile kaplayın yarıya kadar muss dökun çikolata parçaları serpin küçük ebaddaki pandispanyayı yerleştirin kalan muss dökün ve tekrar büyük ebaddaki pandispanya patını kalıbın enine göre kesin yerlestirin hafif bastırın derin dondurucuda 1 gün bekletin

dolaptan alın 15 dakika bekletin mussu kalıptan çıkarın telin üzerine koyun

üzerini önceden hazırladığınız ılık glazeyi gezdirin süsleyin servis yapın…

Alıntı Yaparak Cevapla