Konu
:
Yarım Küre Pasta-Muss Kremalı
Yalnız Mesajı Göster
Yarım Küre Pasta-Muss Kremalı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yarım Küre Pasta-Muss Kremalı
Malzemeler:
pandıspanya tarif
burda
muss tarifi:
300 gr kuvertur bitter çikolata
2 yumurta
5 yumurta sarısı
60 gr toz şeker
30 ml su
4 adet yaprak jelatın
450 ml krema
30 gr orta ince kıyılmış fındık
pasta arsasına tane çikolata
üzerine glaze:
140 gr kuvertur bitter çikolata
110 gr krema
yapılışı: kremayı kısık ateste ısıtın cikolatayı ekleyin erisin ılıyınca kıvama gelince kullanın
Yapılışı:
kakaolu pandispanyayı yarımküre kalıbının ebadında küçültün
2 pat elde edin
biri diğerinden büyük olsun
muss hazırlamak için:
çikolatayı benmari eritin ılısın
yumurtaları 5 dakika çırpın
şeker ve suyu küçük bir çezvede kaynatın kıvama gelince çırptığınız yumurtalara çırparken sicim gibi akıtarak dökün ve soğuyana kadar düsük devirde çırpmaya devam edin
içine erimis ılık çıkolatayı ve kremayı ekleyin karıstırın
bu islemleri yaparken yaprak jöleyi soğuk suda bekletin yumuşasın cezveye alın içine üzeri az geçecek kadar su ekleyin benmari eritin muss kremaya dökun çırpın
fındık ekleyin karıstırın
muss kremanız hazır
küre kalıbın içini streç film ile kaplayın yarıya kadar muss dökun çikolata parçaları serpin
küçük ebaddaki pandispanyayı yerleştirin
kalan muss dökün ve tekrar büyük ebaddaki pandispanya patını kalıbın enine göre kesin yerlestirin hafif bastırın
derin dondurucuda 1 gün bekletin
dolaptan alın 15 dakika bekletin mussu kalıptan çıkarın
telin üzerine koyun
üzerini önceden hazırladığınız ılık glazeyi gezdirin
süsleyin servis yapın…
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul