Konu: Sampita
Yalnız Mesajı Göster

Sampita

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sampita




içindekiler


Keki İçin :
  • 8 adet yumurta sarısı
  • 8 kaşık şeker
  • 8 kaşık yağ
  • 6 kaşık un
  • 1 paket kabartma tozu
Köpüklü Şerbeti İçin :
  • 21 kaşık şeker
  • 25 fincan su
  • 8 adet yumurta beyazı

hazırlanışı

  • Kekin malzemesini mikserde karıştırıp düz bir borcama dökün ve 175 C'de 30 dakika pişirin Nar gibi olsun
  • Kekin ilk 15 dakikasında şerbetin su ve şeker karışımını ocakta kaynatın ve çok ağır olmayan bir şerbet kıvamına getirin
  • Son 15 dakikasında da yumurta beyazlarını mikserde çırpmaya başlayın
  • Yaklaşık 5 dakika çırptıktan sonra çırpmaya devam ederken şerbet soğumadan yavaş bir şekilde eklemeye başlayın
  • Bu arada keki fırından çıkarın, o müthiş sıcaklığı geçtikten sonra iyice çırpılmış olan köpüğü kekin üzerine dökün
  • 1 gün buzdolabında beklettikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla