Konu
:
Sampita
Yalnız Mesajı Göster
Sampita
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sampita
içindekiler
Keki İçin :
8 adet yumurta sarısı
8 kaşık şeker
8 kaşık yağ
6 kaşık un
1 paket kabartma tozu
Köpüklü Şerbeti İçin :
21 kaşık şeker
2
5 fincan su
8 adet yumurta beyazı
hazırlanışı
Kekin malzemesini mikserde karıştırıp düz bir borcama dökün ve 175 C'de 30 dakika pişirin
Nar gibi olsun
Kekin ilk 15 dakikasında şerbetin su ve şeker karışımını ocakta kaynatın ve çok ağır olmayan bir şerbet kıvamına getirin
Son 15 dakikasında da yumurta beyazlarını mikserde çırpmaya başlayın
Yaklaşık 5 dakika çırptıktan sonra çırpmaya devam ederken şerbet soğumadan yavaş bir şekilde eklemeye başlayın
Bu arada keki fırından çıkarın, o müthiş sıcaklığı geçtikten sonra iyice çırpılmış olan köpüğü kekin üzerine dökün
1 gün buzdolabında beklettikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul