Konu
:
Denizatı Bisküvisi
Yalnız Mesajı Göster
Denizatı Bisküvisi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Denizatı Bisküvisi
Denizatı Bisküvisi Tarifi - Denizatı Bisküvisi Yapılışı - Denizatı Bisküvisi Nasıl Yapılır - Denizatı Bisküvisi Malzemeleri
250 gr margarin
125 gr (1/2 su bardağı) toz şeker
2 yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı badem esansı
1 kahve kaşığı vanilya esansı
300 gr (2+1/2 su bardağı) un
1 çay kaşığı tuz
Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (190°C) ısıtınız
Büyük bir kasede, tahta kaşıkla yağı hafif ve köpük köpük olana kadar çırpınız
Şekeri ekleyip karışım pürtüksüz ve krema gibi olana kadar çırpmaya devam ediniz
Yumurta sarılarını da koyup karışıma iyice yediriniz
Badem ve vanilya esanslarını katıp karıştırınız
Un ve tuzu karışımın üstüne eleyip, madeni bir kaşıkla iyice karıştırarak unu karışıma yediriniz
Karışımdan kaşıkla, yıldız biçimi uçlu sıkma torbasına doldurup iki büyük fırın tepsisine «S» biçimleri sıkınız
Tepsileri fırına koyup 10-15 dakika, bisküvilerin uçları kızarana kadar pişiriniz
Tepsileri fırından çıkarıp 5 dakika ılınmaya bıraktıktan sonra bisküvileri tepsilerden alınız
İyice soğuduktan sonra servis ediniz
Not: Denizatı bisküvileri İskandinav ülkelerinde, Noel haftasında yapılan «S» biçiminde sıkılmış bisküvilerdir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul