Konu
:
Çörekotu Bisküvisi
Yalnız Mesajı Göster
Çörekotu Bisküvisi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çörekotu Bisküvisi
Çörekotu Bisküvisi Tarifi - Çörekotu Bisküvisi Yapılışı - Çörekotu Bisküvisi Nasıl Yapılır - Çörekotu Bisküvisi Malzemeleri
4 çorba kaşığı + 1 tatlı kaşığı tereyağı
125 gr (1 su bardağı) + 1 tatlı kaşığı un
çay kaşığının ucu ile tuz
1 yumurta
1 çorba kaşığı su
4 tatlı kaşığı çöreotu
1/2 yumurta sarısı (hafifçe çırpılmış)
Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (190°C) ısıtınız
Fırın tepsisi üstüne bir yağlı kağıt sererek bir tatlı kaşığı yağla yağlayınız
Bir tatlı kaşığı unu yağlanmış kağıdın üstüne serptikten sonra parmağınızın ucu ile vurarak ve kâğıdı döndürerek unun düzgün biçimde yayılmasını sağlayınız ve fazla unu silkeleyiniz
Geri kalan unu, tuz ile birlikte orta büyüklükte derin bir kaseye eleyiniz
Geri kalan tereyağı bir bıçakla küçük parçalara bölünüz ve parmaklarınızın ucu ile tereyağı parçalarını ovalayarak unun içine karıştırınız
Karışım ekmek içi kıvamına gelince yumurta, su ve 3 tatlı kaşığı çöreotunu karışıma katınız
Parmaklarınızla yoğurarak özlü bir hamur yapınız
Bu hamuru bir yağlı kâğıda sararak buzdolabında 1 saat bırakınız
Sonra, hafifçe unlanmış hamur tahtası üstünde hamuru 1/2 cm kalınlığında dikdörtgen biçiminde açınız
Elde ettiğiniz yufkayı keskin bir bıçakla küçük kareler, şeritler, yuvarlak yada süslü şekiller halinde kesiniz
Küçük bisküvileri hazırladığınız yağlı ve unlu kâğıdın üstüne yerleştirerek çırpılmış yumurta sarısını fırça ile üstlerine sürünüz ve geri kalan çöreotunu üstlerine serpiniz
Bisküvileri fırında 20 dakika, altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişiriniz
Fırından çıkarıp tamamen soğuyuncaya kadar bekleyiniz soğuyan bisküvileri hava geçirmeyen bir kutuya yerleştiriniz
Not: Bu bisküviler peynir ve meyve ile birlikte servis edilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul