Konu
:
Krokanlı Tart
Yalnız Mesajı Göster
Krokanlı Tart
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Krokanlı Tart
Tart hamuru için
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Üzeri için
1 paket kakaolu hazır pasta kreması
Süt
Krokanı için
1 çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı fındık
yapılışı
Hamur malzemeleri miikserle 5-7 dakika kadar karıştırılır, bir tart kalıbını yağladıktan sonra malzeme içine konur
160 derecede 40 dakika fırınlanır
Tart soğuduktan sonra krema hazırlanıp tartın orta boşluğuna boşaltılır(soğumadan konulursa sıcaklıkla birlikte erir
)
Krokan için,
şeker teflon tavada karamelize oluncaya kadar eritilir
Kahverengi renk aldığında fındıklar konulur
Erimiş olan karışım yağlı kâğıdın üzerine dökülerek soğumaya bırakılır
Soğuduktan sonra krokan küçük parçalara ayrılır kremanın üzerine serpiştirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul