06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Limon Soslu Islak Kek
Limon Soslu Islak Kek tarifi - Limon Soslu Islak Kek yapilisi

Malzemeler,
Kek Hamuru için,
5 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı pirinç unu
2 adet limon kabuğu rendesi
1,5 paket kabartma tozu
1 çay bardağı su
Yeteri kadar un
Sosu için,
1 su bardağı toz şeker
2 adet limon suyu
1 su bardağı soğuk su
Yarım paket vanilya
Hazırlanışı,
Kek hamurunu hazırlamak için yumurta ve şekeri köpürene dek çırpın
Sıvı yağ, pirinç unu, limon kabuğu rendesi, kabartma tozu ve suyu ekleyip iyice karıştırın
Boza kıvamına gelen kadar un ekleyip karıştırın
Kek kabını ya da fırın tepsisini yağlayın
Kek hamurunu içine döküp, üzerini düzleştirin
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin
Keki fırından çıkardıktan sonra çatalla üzerinde delikler açın
Soğuması için oda sıcaklığında bekletin
Kâsede limon suyu, şeker, vanilya ve soğuk suyu iyice karıştırın
Hazırladığınız sosu kekin üzerine dökün
Dilimleyerek servis yapın
Damak tadınıza göre Hindistan ceviziyle üzerini süsleyebilirsiniz
Afiyet olsun
|
|
|