Konu
:
Yulaflı Bisküvi
Yalnız Mesajı Göster
Yulaflı Bisküvi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yulaflı Bisküvi
bisküvi tarifleri - bisküvili tatlılar - bisküvili tatlı tarifi - bisküvi nasıl yapılır
- 25 adet -için
* 100 gr
tam buğday unu
* 50 gr
yulaf kepeği
* 50 gr
yulaf ezmesi
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 50 gr
esmer şeker
* 100 gr
tereyağ
* 1-2 yemek kaşığı süt
* arzuya göre çikolata – eğer çikolata kullanırsanız şekeri 25gr
’a düşürün
hazırlanışı
1
Unları ve şekeri karıştırın
Yağı ekleyerek parmaklarınızla ovuşturun
Un ve yağ özleşerek kırıntılı bir hale geldiğinde sütü ekleyin ve hamuru çabucak toparlayın
2
Yarım santim kalınlığında açın
İstediğiniz büyüklükte daireler çıkarın
3
200° C’ye ısıtılmış fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin
(fırınınızın durumuna göre 10-20 dakika sürebilir)
4
Çikolata: Çikolatayı su buharında eritin (kasenin dibi suya değmesin) ve soğumuş kurabiyelerin üzerine sürün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul