Konu
:
LABNE PEYNİRLİ POĞAÇA(DENEDİM)
Yalnız Mesajı Göster
LABNE PEYNİRLİ POĞAÇA(DENEDİM)
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
LABNE PEYNİRLİ POĞAÇA(DENEDİM)
Bir kutu labne peyniri(250gr)
250 gr tereyağı(ben tereyağı yerine 1 su bardağı mısırözü yaptım)
yarım su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
dört su bardağı un
1 fiske tuz
üzeri için bir yumurta sarısı akınıda beyaz peynir ve maydanoza karıştır
iç malzemesi;
biraz beyaz peynir ve maydonuzu yumurta kıyla karıştır
Yapılışı:
Beyaz peynir, maydonoz,yumurta akını da ekleyerek poğaçanın içini hazırlayın
Eritilmiş tereyağını biraz ılındıktan sonra hamur yoğuracağınız kaba aktarın ve bir paket labne peynirini ekleyerek tamamen karışana kadar tel çırpıcı ile karıştırın
Labne ve tereyağı karışımına 1/2 su bardağı sütü ekleyip tekrar karıştırdıktan sonra un, kabartma tozu ve tuzu da ekleyerek yoğurmaya başlayın
Hamur çok yumuşak bir hamur olmayacak
Hamur elinize yapışmayana kadar yoğurmaya devam edin, gerekirse un ilave edebilirsiniz
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açarak iç malzemesinden koyun ve poğaça şeklinde kapatın
Ben şekli düzgün olsun diye kapattıktan sonra poğaçanın boyutlarına uygun bir bardakla kenarlarını kestim ve ellerimle pişerken açılmaması için uçlarını bastırdım
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ya da çörekotu serptikten sonra önceden ısıtılmış 175-180 dereceli fırında üzerleri kızarana ve poğaçaların kapanma yerleri hafif kabarana kadar pişirin
Yaklaşık 30 dakika
Fırından çıkarıp bir süre tepside ılınmasını bekledikten sonra servis tabağına alın
AFİYET OLSUN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul