Konu
:
HAŞHAŞLI PORTAKALLI KEK
Yalnız Mesajı Göster
HAŞHAŞLI PORTAKALLI KEK
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
HAŞHAŞLI PORTAKALLI KEK
MALZEMELER
1 çay bardağı haşhaş
1/2 çay bardağından biraz fazla süt
185 gr
tereyağı yada margarin (oda ısısında ve küp küp doğranmış )
1 portakal kabuğu rendesi
1,5 su bardağı pudra şekeri
3 yumurta
1,5 su bardağı sade kek un
1/2 su bardağı un
1 çay bardağı badem tozu
1/2 su bardağı portakal suyu
Portakal Şurubu;
1,5 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı portakal suyu
1/2 çay bardağı su
YAPILIŞI:
Portakal şurubu malzemelerini bir tencerede karıştırıp iyice kaynatıp soğutun
Bir kapta tereyağı ve şekeri mikserle iyice çırpıp içine yumurtaları ilave edin ve tekrar mikserle iyice çırpın
Sade kek un, un, badem tozu ve portakal kabuğu rendesini ilave edip karıştırın
Bir kasede süt, portakal suyu ve haşhaşı karıştırıp kek hamurunu ilave edip çırpın
Yağlanmış, unlanmış 22 cm
lik kek kalıbına döküp 175 dereceli fırında pişirin
Fırından çıkardığınız keki 5 dakika içini çekmesi için bekletip servis tabağına alınız ve sıcak kekin üzerine soğuk şurubu döküp kekin bu şurubu çekmesini bekleyip soğuyunca servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul