Yalnız Mesajı Göster

Üç Gözlü Bisküvi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Üç Gözlü Bisküvi



Malzemeler:
1 ölçü sable hamuru;

250 gr (2 bardak tepeleme) buğday unu
150 gr (½ paket + 1 yemek kaşığı) tereyağı veya margarin
2 adet yumurta sarısı
100 gr (1 çay bardağı) pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi

Arasına sürmek için:
1 bardak kayısı marmelatı;
400 gr kayısı
1 su bardağı şeker

Hazırlanışı:
Marmelat:
Meyveleri yıkayıp az su ile haşlayın
Kevgirden geçirip şeker ilave edin
Karıştırarak rengi ve kıvamı oluncaya kadar hafif ateşte pişirin

Sable Hamuru:
Yağı unla birlikte kıyarak küçük parçalara ayırın
Ortasına 2 yumurta sarısı, pudraşekeri, vanilya ve limon kabuğu koyup biraz yoğurun Hamur elinize yapışırsa biraz unla temizleyin
Hamuru, yağlı kağıda sarılı olarak veya üzerine bir bez örterek soğuk yerde 25-30 dakika dinlendirin
Bir parça hamur alın, ½ cm incelikte açın, 7-8 cm çapında yuvarlak hamurlar kesin (biz çay bardağı kullandık)
Hamurların yarısına üç küçük yuvarlak delik açın (biz bir delik açtık)
Yağlanmış bir tepsiye dizin Orta ısılı bir fırında açık pembe renkte pişirin
Düz olan bisküvilerin üzerine bolca marmelat sürün; delikli bisküvileri üzerine yerleştirin pudra şekeri serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla