Konu
:
Üç Gözlü Bisküvi
Yalnız Mesajı Göster
Üç Gözlü Bisküvi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Üç Gözlü Bisküvi
Malzemeler:
1 ölçü sable hamuru;
250 gr
(2 bardak tepeleme) buğday unu
150 gr
(½ paket + 1 yemek kaşığı) tereyağı veya margarin
2 adet yumurta sarısı
100 gr
(1 çay bardağı) pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Arasına sürmek için:
1 bardak kayısı marmelatı;
400 gr
kayısı
1 su bardağı şeker
Hazırlanışı:
Marmelat:
Meyveleri yıkayıp az su ile haşlayın
Kevgirden geçirip şeker ilave edin
Karıştırarak rengi ve kıvamı oluncaya kadar hafif ateşte pişirin
Sable Hamuru:
Yağı unla birlikte kıyarak küçük parçalara ayırın
Ortasına 2 yumurta sarısı, pudraşekeri, vanilya ve limon kabuğu koyup biraz yoğurun
Hamur elinize yapışırsa biraz unla temizleyin
Hamuru, yağlı kağıda sarılı olarak veya üzerine bir bez örterek soğuk yerde 25-30 dakika dinlendirin
Bir parça hamur alın, ½ cm
incelikte açın, 7-8 cm çapında yuvarlak hamurlar kesin (biz çay bardağı kullandık)
Hamurların yarısına üç küçük yuvarlak delik açın (biz bir delik açtık)
Yağlanmış bir tepsiye dizin
Orta ısılı bir fırında açık pembe renkte pişirin
Düz olan bisküvilerin üzerine bolca marmelat sürün; delikli bisküvileri üzerine yerleştirin
pudra şekeri serpip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul