Konu
:
HİNDİSTAN CEVİZLİ KREMALI BİSKÜVİ
Yalnız Mesajı Göster
HİNDİSTAN CEVİZLİ KREMALI BİSKÜVİ
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
HİNDİSTAN CEVİZLİ KREMALI BİSKÜVİ
Malzemeler ;
125 gram küp kesilmiş tereyağı
Yarım su bardağı pudraşekeri
1 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
Yarım su bardağı mısır unu
1 çorba kaşığı soğuk su
İÇİNE
Yarım su bardağı rendelenmiş hindistancevizi
60 gram beyaz çikolata
Bir buçuk çorba kaşığı krem peynir
1 adet yumurta
Üzerine pudra şekeri
Dilerseniz kakao
Fırından aldığınız bisküvilerin üzerine pudraşekeri ve dilerseniz
yapılışı
Tereyağı ve pudraşekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın
Başka bir yerde un, kabartma tozu, mısır ununu eleyip, malzemeye karıştırın
Bu karışımı yağa
ekleyin
1 çorba kaşığı suyu da ilave edin
Hazırladığınız hamuru folyoya sarıp, buzdolabında 2-3 saat bekletin
Içini hazırlayın
Bunun için, çikolatayı benmari usulü eritin
Ocaktan aldığınız çikolatanın içine hindistancevizi, krem peynir ve az
çırpılmış yumurtayı katın
Dolaptan aldığınız hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın
Yuvarlayıp, yassıltın
Ortasına hindistancevizli karışımdan koyun
Aynı şekilde bir adet ceviz büyüklüğünde hamur koparıp yuvarlayın ve diğerinin üzerine kapatın
Hamuru bu şekilde bitirin
Kenarlarını bastırarak kapatın
180 derece fırında pembeleşene dek pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul