Konu
:
Anne Keki
Yalnız Mesajı Göster
Anne Keki
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Anne Keki
malzemeler
2 bardak un
1 tatli kasigi kabartma tozu
1/2 tatli kasigi kabartma sodasi
225 g yumusak tereyagi
1 1/2 bardak seker
2 yumurta
1 bardak yogurt (ya da eksi krema)
1 bardak irice cekilmis ceviz
1/4 bardak seker
2 tatli kasigi tarcin
1/2 ila 3/4 bardak marmelat
yapılışı
Firininizi 175C ye isitin
23 cm lik kalibinizin icini kati yagla yaglayin ve unlayin
Un, kabartma tozu ve sodasini bir kaseye alip, guzelce karistirin
Kekin ortasinda ve ustunde kullanacaginiz cevizli ic icin, ceviz, 1/4 bardak seker ve 2 tatli kasigi tarcini ufak bir kapta karistirin
Baska bir kasede 1 1/2 bardak seker ve tereyagini mikserinizin orta hizinda 5 dakika kadar cirpin
Sonra her seferinde yine cirparak, teker teker yumurtalari ekleyin
Mikserinizin hizini yavasa indirip, unlu karisimin 1/3 unu yumurtali karisima katin
Bunun arkasindan --bir yandan cirparak-- sirasiyla yogurdun yarisini, kalan unlu karisimin yarisini, kalan yogurdun tumunu ve kalan unun tumunu ekleyerek hamurunuzu olusturun
Mikseri durdurup, hamurunuzu genis bir kasik ya da spatul ile soyle bir altust edin
Hazirladiginiz kaliba hamurunuzun yarisini dokun
Kasikla ustunu duzledikten sonra marmeladi kasik kasik hamurun uzerine yayin
Cevizli icinizin yarisini serpistirin
Hamurun kalan yarisini bunun uzerine dikkatlice yayin ve yine kasikla duzledikten sonra hamurunuzun uzerini cevizli icin kalaniyla kapatin
Firina surup kekin ortasina batirdiginiz kurdan temiz cikana kadar pisirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul