Yalnız Mesajı Göster

Zeytinli parmezanli kek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinli parmezanli kek



MALZEMELER
250 gr un
4 adet yumurta
1 bardak su (yada beyaz şarap)
½ su bardağı zeytin yağı
200 gr siyah zeytin (çekirdekleri çıkartılmış ve doğranmış)
200 gr parmesan (yada eski kaşar)
Bir paket kabartma tozu
Tuz

HAZIRLANIŞI
Fırınınızı önceden 170 derecede ısıtın
Derin bir kabın içerisinde, un, tuz, kabartma tozunu iyice karıştırın
Hazırladığınız harçın içerisine, yumurtaları kırın ve yavaş yavaş suyu ilave ederek tüm malzemeleri karıştırın Zeytinyağını ilave edip yumuşak bir hamur olana kadar karıştırın
Zeytinleri, parmesan veya kaşarı ilave edin
Kek kalıbını yağlayıp unlayın ve hamuru içine boşaltın
Önceden ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin

NOT : Peynir ve zeytinler tuzlu olduğundan tuz koyarken dikatlı olun
Bu keki iştah açıcığı yada ana yemek olarak salata eşliğinde servis yapılabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla